Help Support Bigcoupe.com

No Speedometer

Post here for mechanical and engine topics such as fuel issues, transmission problems, rough idle, exhaust, electrical issues, etc

Moderators: ron, bfons, GRNSHRK

Post Reply
new kid
Posts: 74
Joined: Thu Aug 09, 2007 5:05 pm
Location: United States

No Speedometer

Post by new kid » Mon Aug 05, 2019 9:46 pm

I can not figure out why I do not have a speedometer. I found this diagram online and I have power at fuse 10, Power on C1 pin 7, C2 pins 10 and 19 ohm good to the rear diff. The speed sensor is swapped with a known good one. I put in a known good speedometer and it still does not work. I do not know what I am missing.
Image

User avatar
clipper47
Bigcoupe supporter
Posts: 548
Joined: Mon Oct 10, 2011 12:22 am
Location: Ontario, Canada

Re: No Speedometer

Post by clipper47 » Mon Aug 05, 2019 11:20 pm

Perhaps the batteries in the SI board are dead or defective. Recall that I had similar problems with a non functioning tachometer and the S.I. board batteries were dead. Once they were replaced everything was normal.
Dave
_____________
1985 635CSi US
Cosmos Blue/Pearl Beige

new kid
Posts: 74
Joined: Thu Aug 09, 2007 5:05 pm
Location: United States

Re: No Speedometer

Post by new kid » Mon Aug 05, 2019 11:35 pm

I put a know good complete cluster in from a 535 and still no speedometer.

new kid
Posts: 74
Joined: Thu Aug 09, 2007 5:05 pm
Location: United States

Re: No Speedometer

Post by new kid » Tue Aug 06, 2019 7:44 pm

Got it working. The signal wire had a cut in it and it would ohm but did not make good enough connection for the speedo. ](*,)

User avatar
clipper47
Bigcoupe supporter
Posts: 548
Joined: Mon Oct 10, 2011 12:22 am
Location: Ontario, Canada

Re: No Speedometer

Post by clipper47 » Tue Aug 06, 2019 8:30 pm

Wow, good work tracking that down.
Dave
_____________
1985 635CSi US
Cosmos Blue/Pearl Beige

Slownrusty
Posts: 40
Joined: Wed Apr 24, 2019 2:22 pm
Location: Houston, TX

Re: No Speedometer

Post by Slownrusty » Wed Sep 11, 2019 12:35 pm

The Speedo on my '86 just took a nap, so this will really help.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests