Help Support Bigcoupe.com

On Board Computer Issue

Post here for mechanical and engine topics such as fuel issues, transmission problems, rough idle, exhaust, electrical issues, etc

Moderators: ron, bfons, GRNSHRK

Post Reply
ahager57
Posts: 12
Joined: Sun Oct 09, 2016 6:00 pm
Location: Northern NJ

On Board Computer Issue

Post by ahager57 » Sun Oct 23, 2016 7:01 pm

The On Board Computer in my 1989 635csi is not working. The display seems to "glow" a little with the ignition "on" but nothing is displayed. I also noticed that the red light on the MPH button doesn't illuminate if I press it. I bought this car from the original owner with 240k miles - only had it a couple of weeks. Any suggestions for things to check or is this a simple "replace the whole unit" sort of solution? THANKS!
Andy
2004 530i - Sarabi
1989 635CSI - Shaw
1997 Burb C1500 - Lady Catherine "The Burb"
1990 535i (sold) - Gabriel
1986 535i (totaled) - Jonathan
1984 733i (deceased) - Mog

User avatar
JCS
Bigcoupe supporter
Posts: 917
Joined: Wed Sep 22, 2010 11:06 pm
Location: Santa Ana, California, USA

Re: On Board Computer Issue

Post by JCS » Mon Oct 24, 2016 1:38 am

I could be the light bar, is burnt out.

part # 65811375461 #5
Jay
'88 M6, Red/Tan
Hydraulic Brake Servo Booster Link.
Read the instructions on page 2,3,4 to view the info panel (CAPTIONS)
https://goo.gl/photos/zVD7cFj3L6WNmVUG8

ahager57
Posts: 12
Joined: Sun Oct 09, 2016 6:00 pm
Location: Northern NJ

Re: On Board Computer Issue

Post by ahager57 » Mon Oct 24, 2016 10:33 am

Jay - thank-you. The light bar seems to "glow" when I turn on the ignition ... but I see your point.
Andy
2004 530i - Sarabi
1989 635CSI - Shaw
1997 Burb C1500 - Lady Catherine "The Burb"
1990 535i (sold) - Gabriel
1986 535i (totaled) - Jonathan
1984 733i (deceased) - Mog

User avatar
TomMan7531
Posts: 57
Joined: Fri Feb 24, 2017 1:20 pm
Location: Southampton, Hampshire, UK

Re: On Board Computer Issue

Post by TomMan7531 » Fri Mar 24, 2017 1:38 pm

Hi,

Mine has just had the same issue start although I have just taken the whole dashboard off disconnecting all the electrics, might be worth unscrewing the dash and check the wires are all connected. When I put mine back together over the weekend I will update you
1987 BMW 635CSI Auto, Royal Blue, Cream interior, daily rust finds....

User avatar
dwcains
Bigcoupe supporter
Posts: 1477
Joined: Sun Sep 14, 2014 6:01 am
Location: Lutz, FL

Re: On Board Computer Issue

Post by dwcains » Fri Mar 24, 2017 3:27 pm

If you're going to replace the light bar, I would recommend using one of the LED replacements which are now available. Garagistic sells one, as well as a few other vendors on eBay, or you can make your own (as I did). There are a few sites with instructions that can be found with a Google search.

https://store.garagistic.com/13-button- ... conversion

http://www.rtsauto.com/how-to-replace-e ... light-bar/
Dean
Lutz, FL

'85 635 CSi Euro #9402254
'87 Spider Veloce
'92 Spider Veloce
'08 350Z

Image

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests